< Tillbaka

Trädbeskärning

Seniorproffs är här för att ge era fruktträd den omtanke de förtjänar, oavsett om du är privatperson eller representant för en bostadsrättsförening, samfällighet eller ett företag. Vi har kunskap om hur olika trädarter bäst beskärs, och tar hand om era träd med precision och omtanke.

Beskärning är konsten att ta bort vissa grenar från ett träd för att förbättra dess hälsa, säkerhet och estetik. Ett välbeskuret träd är starkare, vackrare och har bättre chanser att blomstra år efter år.

Beskärning av fruktträd skall göras under olika perioder på året beroende på vilken typ av träd det gäller.

  • JAS-perioden står för juli, augusti, september och är en en välkänd hållpunkt. Fruktträd som ännu inte skördats i augusti kan istället beskäras under andra tider på året.
  • Körsbär och plommon mår bra av att beskäras på hösten, efter skörd men innan det blir kallt.
  • Äppel- och päronträd kan beskäras under senvintern men då är det viktigt att temperaturen är över -10 grader, samtidigt som det ska ske långt före att saven stiger.

Vi tar oss an stora och små uppdrag. Oavsett om du behöver beskära ett enda träd eller har ett större bestånd att ta hand om har vi en lösning för dig. Beskärning berättigar till RUT-avdrag så länge träden står på den egna tomten. Så är det dags att ge era träd en uppfräschning? Ta kontakt med oss idag och börja er trädvårdsresa!

Jobba hos SeniorProffs

Anlita oss på SeniorProffs

    Vilket område är du verksam i?

    Trestad - Vänersborg, Trollhättan & UddevallaBengtsforsGöteborg - med omnejdAnnat område