< Tillbaka

Klippa buskar och häckar

Har du buskar och träd som behöver en liten uppfräschning? Då är det dags för lite beskärning! Vi tar hand om dina buskage vare sig de står vid din privatbostad eller om du representerar en bostadsrättsförening eller samfällighet vars häckar behöver snyggas till.

Beskärning ger inte bara en fin form utan är även bra för buskarnas hälsa. Genom att ta bort döda eller sjuka grenar tillåter du att mer ljus och luft når fram vilket ger frodigare blad och större blomning.

Det är viktigt att använda rätt verktyg för beskärning. Sekatörer är perfekta för mindre grenar, medan du kanske behöver en grensax för de tjockare. Har du inte de verktyg som behövs så kan vi ta med mot en mindre avgift.

Bästa tiden att klippa beror på vilken typ av buske du har.

  • JAS står för juli, augusti, september och är en period som passar de flesta lövarter, särskilt om de redan putsats under tidig vår.
  • Även vårvinter och sen höst är bra tider för beskärning, eftersom buskarna får en chans till återhämtning innan den nya tillväxtsäsongen.
  • Undantag är de arter som savar för mycket om de klipps för tidigt på året, till exempel Bokhäckar och Avenbok, dem är det bäst att ta under JAS.
  • Barrande buskar ska klippas under hösten, efter sin tillväxtperiod. Vanliga exempel på barrhäckar är Idegran och Tuija.

Med prydliga häckar och buskar vill man förstås inte ha ris på tomten. Vi kan ordna med bortforsling till återvinningscentralen, nämn det när du bokar. Bortforsling är berättigar inte till RUT-avdrag men för beskärning och hopsamlande av skräp kommer RUT-avdraget smidigt på fakturan.

Anlita oss på SeniorProffs

    Vilket område är du verksam i?

    Trestad - Vänersborg, Trollhättan & UddevallaBengtsforsGöteborg - med omnejdAnnat område